Όλο το φωτογραφικό και βιντεοληπτικό υλικό της ιστοσελίδας, προστατεύεται από το Ν. 2121/93 περί Πνευματικών Δικαιωμάτων. Κάθε είδους αντιγραφή, επεξεργασία, προβολή, δημόσια αναπαραγωγή αλλά και εμπορική εκμετάλλευση του υλικού χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της M.V.D.R. Productions, θεωρείται κλοπή και διώκεται ποινικά. - All photos and video trailers in this website are protected by Law N. 2121/93 for Copyrights . Any kind of copying , editing , public reproduction and commercial exploitation of them without the written consent of M.V.D.R. Productions, is considered theft and prosecuted.
Menu

Γνωρίστε μας

Φωτογραφία ή Βίντεο; Βίντεο ή Φωτογραφία;

Ένα ερώτημα που με ταλάνησε στα πρώτα μου βήματα στο χώρο της φωτογραφίας.

Γεννημένος το 1983, έζησα και μεγάλωσα στο κέντρο της Αθήνας. Από πολύ μικρή ηλικία, οι γονείς μου ξεχώρισαν σε μένα ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον προς τη φύση, το τοπίο, που αργότερα εξελίχθηκε σε μία ιδιαίτερη κλίση – σχέση με τη φωτογραφία. Τα μάτια μου φωτογράφιζαν εικόνες σε ανύποπτες στιγμές, αποθήκευαν χρώματα, μαγεύονταν από τη δύναμη, την ενέργεια και τη μαγεία της φύσης αλλά και την παρουσία του ανθρώπου μέσα σε αυτή και της σχέσης του με αυτή.

Η αρχή έγινε στις αρχές της δεκαετίας του ’90, όταν η θεία μου, μου αγόρασε την πρώτη μου φωτογραφική μηχανή. Μία Nikon EF300, με 29mm φακό και ενσωματωμένο φλας. Μία κλασσική αναλογική μηχανή που όμως ήταν σταθμός για την πορεία μου και τη σχέση μου με τη φωτογραφία.

Με αυτή τη φωτογραφική μηχανή έβγαλα τις πρώτες μου φωτογραφίες, αποτύπωσα στην πράξη όσες εικόνες για χρόνια είχα αποτυπώσει στο μυαλό μου. Κάθε κλικ για μένα ήταν μια στιγμή απόλαυσης, δεν χόρταινα να φωτογραφίζω.

Τα ενδιαφέροντά μου όμως δεν σταματούσαν εκεί. Η πρώτη οικογενειακή βιντεοκάμερα ήταν γεγονός και η ενασχόλησή μου με αυτή ήταν ιδιαιτέρως ιδιαίτερη μιας και από την πρώτη στιγμή “κόλησα” μαζί της. Βιντεοσκοπούσα συνεχώς τα πάντα. Κασσέτες 45 λεπτών γέμιζαν ή μία μετά την άλλη, με απλές καθημερινές οικογενειακές στιγμές και όχι μόνο.

Το δίλημμα ήταν μεγάλο…!!!

Φωτογραφία ή Βίντεο; Βίντεο ή Φωτογραφία;

Κάπως έτσι έφθασα στην εφηβεία μου όπου και είχα την ευκαιρία να ασχοληθώ επαγγελματικά πλέον με τη φωτογραφία. Δίπλα στον καταξιωμένο στο χώρο επαγγελματία φωτογράφο Γιώργο Συριανίδη και πλέον πολύ καλό μου φίλο και συνεργάτη, πήρα βασικά μαθήματα φωτογραφίας, έμαθα τεχνικές φωτογραφίας όπως Φωτογραφία Πορτραίτου και Τοπίου, ασχολήθηκα με τη Φωτογραφία Γάμου και Βάπτισης και ανακάλυψα μέσα από αυτό κι άλλες πτυχές του εαυτού μου που έως τότε δεν γνώριζα.

Ώραίο το τοπίο, τα σύννεφα, ο ήλιος, τα χρώματα, η θάλασσα. Έλειπε όμως ένα βασικό στοιχείο, ο ανθρώπινος παράγοντας. Πρόσωπα, εκφράσεις, χαμόγελα πλυμμήρισαν τα φιλμάκια μου, τους φακούς μου, το μυαλό μου, την καθημερινότητά μου.

Στη συνέχεια ήρθε και η επαγγελματική ενασχόληση με το βίντεο. Μαθητευόμενος δίπλα σε καταξιωμένους εικονολήπτες του χώρου και έγκριτους επαγγελματίες στο χώρο της τηλεόρασης, έμαθα την “τέχνη” του βίντεο αλλά και του μοντάζ.

Και κάπου εκεί ήρθε η απάντηση στο χρόνιο δίλημμα μου…Η φωτογραφία με γέμιζε, με μάγευε, με σαγήνευε, ήταν όμως μία φωτογραφία, μία “νεκρή” εικόνα από μία δεδομένη κατάσταση και στιγμή του χρόνου. Το Βίντεο ήταν η ολοκλήρωση της φωτογραφίας μιας και έδινε ζωή στο αποτύπωμά μου. Ήταν αυτό που έλειπε, ήταν η ουσιώδης διαφορά των δύο.

Και κάπως έτσι, φτάνουμε στο σήμερα, μετά από 18 χρόνια αφοσίωσης στη μεγαλύτερη αγάπη μου, την αποτύπωση κάτω από το πρίσμα της δικής μου οπτικής, μοναδικών καθημερινών αλλά και ξεχωριστών στιγμών, όπως ο Γάμος αλλά και η Βάπτιση ενός ανθρώπου.

Η Μ.V.D.R. Productions είναι γεγονός.  Αποτελούμενη από μία ομάδα νέων ταλαντούχων ανθρώπων, με αντικείμενό της, την φωτογραφική και βιντεοληπτική κάλυψη κάθε είδους κοινωνικής εκδήλωσης, αναλαμβάνει να αποτυπώσει τη δική σας ξεχωριστή στιγμή είτε αυτή είναι η μέρα του Γάμου σας, είτε η Βάπτιση του παιδιού σας, είτε οποιαδήποτε άλλη ξεχωριστή στιγμή σας, ένα πάρτυ σας, μια θεατρική ή μουσική παράσταση, μια γιορτή αλλά και κάθε άλλου είδους κοινωνική εκδήλωση.

Στόχος μας, η διατήρησή αυτών των στιγμών σας στο πέρασμα του χρόνου.

Φιλοσοφία μας, να κάνουμε τις στιγμές σας μοναδικές.

Ανταμοιβή μας, η απόλυτη ικανοποίηση σας.

Miltos Lymperis

Miltos Lymperis

Video Art Director

Αναπαραγωγή/Παύση: